Entertainment
29 juni 2009 - Ron Smeets

Heb jij Nomophobia?

Ja hoor, de wereld heeft er weer een fobie bij. Volgens een Brits onderzoek lijdt 53% van de Engelse bevolking namelijk aan Nomophobia, ofwel de angst om niet mobiel bereikbaar te zijn (No Mobile Phobia).

Mensen die aan Nomophobia lijden schieten al in de stress als ze even niet weten waar hun toestel ligt of krijgen last van paniekaanvallen als de accu (bijna) leeg is of het beltegoed op raakt.

Het onderzoek, gehouden onder 2100 mobiele bellers, wees uit dat maar liefst 48% van Britse vrouwen hier, in lichte of sterke mate, last van hebben. Bij de mannen ligt dat percentage zelfs op 58%. Ze geven ook enkele tips om Nomophobia aanvallen te voorkomen. Zorg dat je altijd genoeg beltegoed hebt en neem een 'reserve' (prepay) sim-kaart mee, het liefst van een andere provider zodat je ook bereikbaar kunt zijn wanneer het netwerk van de een uitvalt of slecht is. Andere tips: zorg voor een volle accu voordat je de deur uit gaat, koop een autolader of een reserve accu. Tja, wat moeten we hier nu van denken?

OK, het komt maar zelden voor dat ik niet mobiel bereikbaar ben. Soms doe ik dat zelfs bewust. Hoe zit dat met jullie, onze lezers. Hebben jullie last van Nomophobia? De komende week is dat de vraag in onze poll.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.