Nieuws
23 februari 2012 - Ron Smeets

Heb jij last van nomofobie?

Gisteravond werd ik gevraagd om bij BNN Today te komen praten over nomofobie. Nu hoor ik jullie al denken; nomowat??? Nomofobie is de angst om zonder mobiele telefoon en -verbinding te zijn.

Engelse onderzoekers hebben becijferd dat zo'n tweederde van de mensen er last van hebben. Op het moment dat je er achter komt dat je je mobiele telefoon vergeten bent of de accu leeg is slaat de (blinde) paniek toe. Trillen, zweten en hartkloppingen zijn enkele van de symptomen. Herkennen jullie dit? Hieronder kun je de uitzending van BNN Today beluisteren en stem ook op onze nieuwe poll: Ben jij een nomofoob?

Tijdens de uitzending werden, een half uurtje voor het gesprek begon, mijn zes ;-)) telefoons afgenomen en hoewel ik geen paniekaanval kreeg moet ik wel eerlijk toegeven dat ik mij ietwat ongemakkelijk voelde, zo zonder 'verbinding'.

De hele BNN Today uitzending van woensdag (22-02) kun je hieronder naluisteren. Het nomofobie onderwerp (met mijn optreden dus) begint na ongeveer 50 minuten (het afpakken van mijn toestellen ;-)) en het interview start na ongeveer 1 uur en 10 minuten.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

De foto boven is overigens een scene uit de film Saw. Ik vond hem wel toepasselijk bij dit onderwerp ;-)) Hieronder staat nog een foto van mij en @winfriedbaijens in de BNN Today studio:

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.