Nieuws
11 juni 2010 - Ron Smeets

Heavy gebruikers mobiel internet gaan straks meer betalen

Als het aan KPN ligt dan worden nog voor het eind van dit jaar de tarieven voor Mobiel Internet (de zogenaamde data-abonnementen) aangepast aan de mate van het gebruik. Ofwel, heavy users zullen meer moeten gaan betalen

Op dit moment zijn de meeste consumenten abbo's nog van het 'one size fits all' principe. Je betaalt een vast bedrag per maand (tussen de 5 en 20 Euro) en daarvoor mag je dan zoveel mobiel dataverkeer gebruiken als nodig (met een FUP). Dat gaat, om te beginnen bij KPN, dus veranderen.

Volgens Robbert Bakker komt KPN binnenkort met verschillende abonnementen. Hij noemde drie voorbeelden van gebruikersegopren: de casual users die af en toe mobiel intenetten, de zakelijke gebruikers die dat vaker doen en de 'media junkies' die vrijwel altijd mobiel online zijn en veel content gebruiken. Het ligt dus voor de hand dat er in ieder geval drie verschillende abonnementsvormen en -tarieven gaan komen.

De vraag is daar bij natuurlijk of de gemiddelde gebruiker dan meer of minder moet gaan betalen. Bakker zei daarop tijdens het Mobiel Breedband congres: "Sommige tarieven worden goedkoper en andere zullen duurder worden". Details zijn er nog niet en het is natuurlijk ook afwachten hoe de concurenten T-Mobile en Vodafone hierop zullen reageren. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.