Accessoires
11 april 2007 - Ron Smeets

Headset voor de iPhone

Of dit echt het allereerste gadget is waarop expliciet vermeld staat 'Made for the iPhone' weet ik niet 100% zeker, maar ik ben in ieder geval nog geen andere tegengekomen.

Op Amazon is deze Bluetooth headset van Gomadic te koop die dus speciaal voor de iPod gemaakt zou zijn. Hij is voorzien van een accu waarmee je ruim 6 uur kunt bellen (300 uur stand-by). Verder past de Gomadic iPhone headset het belvolume automatisch aan afhankelijk van het achtergrondgeluid. Hij kost zo'n 100 dollar en is nu al te koop.

Ik denk wel dat dit een typisch gevalletje is van een fabrikant die gewoon even wil meeliften op de populariteit van een van de meestbesproken nieuwe mobieltjes van de afgelopen jaren. Deze zogenaamde 'iPhone headset' is namelijk al bijna een half jaar op de markt, dus al ruim voordat de iPhone aangekondigd werd.

Ik zie verder, behalve de foto van de iPhone en de headset samen, geen enkele andere aanwijzing dat deze headset ook maar iets met de iPhone van doen zou hebben qua ontwerp.Gerelateerde links:
De iPhone niet voor iedereen. . .
UMTS iPhone begin 2008 in Europese winkels
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.