Accessoires
06 maart 2007 - Ron Smeets

Headset houdt je wakker achter het stuur

Hij is bedoeld om te voorkomen dat je achter het stuur in slaap valt.

Revex's Drowse Prevention Alarm is een headset die je in het oor draagt tijdens het autorijden. Als je in slaap dreigt te vallen en je hoofd tijdens het 'knikkebollen' meer dan 10 graden voorover buigt, dan klinkt er een alarmsignaal in je oor waardoor je wakker blijft.

Leuk bedacht, maar volgens mij moet je het tijdens lange autoritten helemaal niet zo ver laten komen dat je in slaap dreigt te vallen.

Ik zie echter wel een andere toepassing voor de Revex's Headset. Hij kan ingezet worden als gadget om chauffeurs te behoeden hands-on te bellen, SMS-en of andere verkeersgevaarlijke handelingen uit te voeren waardoor ze niet op de weg letten.Gerelateerde links:
Celstraf voor hands-on bellen in het verkeer
Australiers hardleers als het gaat om hands-on bellen
Hands-on handelingen in het verkeer nemen toe!
Niet hands-free bellen het duurst in Portugal
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.