Toestellen
21 september 2010 - Ron Smeets

HD video opname met de Nokia E7

De Nokia E7 lijkt uiterlijk op een grote N8 met fysiek qwerty toetsenbord maar het toestel is, zoals de naam al doet vermoden, duidelijk meer een E- dan een N-Series.

Zo heeft de E7 'slechts' een 8 megapixel camera. Daarmee kun je overigens toch ook HD video (720p) opnames maken zoals je in onderstaande demovideo, geschoten op Nokia World, kunt zien.

De kwaliteit van de video is niet echt bijzonder, maar dat komt mede doordat het toestel nog een preproductie prototype was en de video binnen met heel veel blauw strooilicht opgenomen is. De camera heeft overigens de zogenaamde full-focus feature waardoor de sluitervertraging, die doorgaans voornamelijk veroorzaakt wordt door het focussen, nagenoeg nihil is. Nadeel is wel dat je er dus geen macro opnames mee kunt maken, maar zoals gezegd, de E7 is dan ook een E-Series en geen multimedia monster zoals de meeste high-end N-Series modellen van de Finse fabrikant. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.