Nieuws
02 september 2006 - Ron Smeets

HD TV op een mobieltje

De eerste fatsoenlijke mobiele TV en -video kanalen en uitzendingen moeten hun succes nog bewezijn en hier hebben we al een stel techneuten die zeggen dat ze video in HD TV kwaliteit op een mobieltje kunnen afspelen.

Wetenschappers van de Cornell University zeggen e.e.a. voor elkaar te kunnen krijgen met behulp van zogenaamde 'microelectromechanical systems', kortweg MEMS. Verder komen er wat lasers , carbon fibers en siliconen spiegels aan te pas. Uiteindelijk genereert het HD display een beeld met een resolutie van 1280 x768 pixels bij een frequentie van 60Hz.

Dit is allemaal nog in de ontwikkel- en prototype fase, maar de knappe koppen van de universiteit zijn ervan overtuigd dat ze dit ook in de praktijk aan de praat krijgen. Wanneer en voor hoeveel zeggen ze er niet bij, maar daarvoor zijn het ook Willy Wortels en geen boekhouders ;-)Gerelateerde links:
Live Streamen van je mobieltje naar mobieltjes
Mobiel TV kijken doe je thuis!
Multi-standaard mobile TV Chip
Nokia, Motorola en Intel gaan voor DVB-H
Franse operators beginnen mobiele TV test
KPN Mobile test Digitale Mobiele TV
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.