Entertainment
30 september 2016 - Ron Smeets

HBO is nog niet weg of Amazon Prime staat al voor de deur Dat melden althans diverse bronnen uit de Nederlandse media

De ene video streaming dienst heeft haar hielen nog niet uit Nederland gelicht of de volgende staat alweer voor de deur. Dat is althans als de berichten van deze ochtend juist blijken te zijn. In dat geval zal Amazon Prime binnenkort hier gelanceerd worden. Nu.nl concludeert dat aan de hand van uitspraken van RTL directeur Bert Habets die hij vanavond in College Tour zal bezigen.

Andere bronnen uit de mediawereld beweren bovendien dat Amazon de afgelopen tijd al de nodige Nederlandse uitzendrechten voor Films en TV-series opgekocht heeft. Genoemd worden de series Conviction en Badlands. Dat doen ze natuurlijk niet als ze niet ook van plan zijn van die rechten gebruik te gaan maken.

Het zal er warschijnlijk niks mee te maken hebben, maar het is wel bijzonder dat HBO, die met HBO Go ook streaming diensten aanbiedt, of moet ik zeggen -bood, eerder deze week bekend maakte dat zij uit Nederland vertrekken. Een reden daarvoor werd niet gegeven, maar het zal ongetwijfeld met het aantal klanten, omzet en winst, of het gebrek daar aan, te maken hebben. Telecompaper becijferde dat HBO hier zo'n 360.000 betalende abonnees telde. Dat is beduidend minder dan concurrent Netflix met 1.7 miljoen abonnees.

Hoe dan ook, mocht Amazon Prime inderdaad naar Nederland komen, dan is dat goed nieuws voor alle fans van het oude Top Gear. Vanaf november is de nieuwe show, The Grand Tour, met Clarkson, Hammond en May namelijk bij Amazon Prime te zien.

Enfin, aangezien Amazon zelf nog niets wil roepen over een eventuele komst van Prime naar Nederland zullen we dus even moeten afwachten voordat duidelijk wordt of deze geruchten kloppen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.
Ook interessant