Entertainment
19 mei 2006 - Ron Smeets

Havenpolitie New York bezuinigt op mobieltjes

Dit soort berichten kom je nog neit vaak tegen. Over het algemeen horen we alleen maar over nieuwe projecten en uitbreiding van mobiele diensten in het bedrijfsleven.

De Havenpolitie in New York gaat echter juist bezuinigen op haar mobiele kosten. Ze doen dat met name door ongeveer de helft van de 400 mobiele toestellen die naar aanleiding van de aanslagen op 11 september aan alle agenten uitgedeeld zijn weer terug te vorderen en de abonnementen op te zeggen.

Volgens de leiding van de 'Port Authority' hebben deze bezuinigingen geen gevolgen voor de manier waarop de medewerkers kunnen communiceren en dus ook niet op de veiligheid van het havengebied. De agenten hebben namelijk ook hun mobilifoons nog om misstanden en andere mededelingen aan hun collegae of leidinggevenden kenbaar te maken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.