Nieuws
24 augustus 2007 - Ron Smeets

Hardware unlock handleiding voor de iPhone

Heb je al een iPhone en ben je een beetje handig met de soldeerbout, dan kun je hier precies zien wat je allemaal moet doen om de SIM lock van het toestel hardwarematig te verwijderen.

Mmmmh, ik vond de Hackint0sh methode al bijzonder riskant door alle stappen en mogelijke valkuilen, maar het openmaken van mijn iPhone om er vervolgens met een soldeerbout in te gaan 'porren' lijkt me al helemaal niets. Zeker als je deze waarschuwingen ziet.

"The red line is covering the A17 trace (zie foto hieronder). In order to trick the chip into thinking the flash is erased in the correct section, you will need to pull this high. Scrape away at the trace with something like a multimeter probe. Then solder a very thin wire to it. Be very careful. Only scrape away at that solder mask above that one trace. YOU DO NOT WANT TO BREAK THE TRACE."

Ik wacht wel op de beloofde Software unlock die deze, of volgende, week gaat komen. . .Gerelateerde links:
iPhone Sim Free belooft nog deze week unlock software
Hackint0sh iPhone unlock methode werkt. . . soms
iPhone unlocked voor Europese sims
iPhone unlock software bijna klaar
Ga jij een iPhone kopen?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.