Nieuws
08 november 2011 - Ron Smeets

Hardware eisen Windows Phone 'versoepeld'

Het zat er al aan te komen dat Microsoft de (strenge) hardware eisen voor Windows Phone toestellen zou versoepelen. Dit heeft natuurlijk veel te maken met de deal die de Amerikaanse software gigant met Nokia sloot.

De Finnen willen, in het kader van hun 'Next Billion' strategie, smartphones namelijk ook beschikbaar maken voor consumenten die, onder andere in ontwikkelende landen, minder te besteden hebben.

Bij de versoepelde hardware eisen hoeven fabrikanten geen camera's meer verplicht in te bouwen. De front cam was al afwezig bij de eerste Nokia Windows Phones en nu is ook de primaire camera optioneel. Verder zijn ook de toevoeging van een (digitaal) compas en gyroscoop nu niet meer verplicht. De drie knoppen op de voorzijde ('start', 'back' en 'search') zijn wel nog verplicht, evenals een multi-touch display met (minimaal) WVGA resolutie, WiFi, 3G, GPS, een bewegingssensor, 256MB RAM (minimaal) en 8GB geheugen (minimaal).

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.