Nieuws
27 maart 2006 - Ron Smeets

Happy Slapping nu ook op vakantieadressen

Nederland lijkt sinds afgelopen vrijdag volledig in de ban van het Happy Slapping virus, vanvond besteedde NSE er weer uitgebreid aandacht aan.

Mocht je van plan zijn om deze zomer aan de Happy Slapping 'rage' te ontsnappen door op vakantie te gaan, dan kun je de Canarische Eilanden ook al van je lijstje met mogelijke bestemmingen schrappen.

In Puerto de la Cruz op Tenerife hebben 3 jongeren onlangs een klasgenootje voor de 'camphone' mishandeld. Gelukkig werd het geheel ook nog gadegeslagen door een oudere scholier die vervolgens ingreep en de politie voorzag van de namen van de daders.

Voor zover bekend is het het eerste lokale geval van Happy Slapping waarbij mensen het slachtoffer zijn. Er waren al eerder gevallen bekend waarbij dieren voor de camera mishandeld werden.Gerelateerde links:
'Lustig Draufschlagen' nu ook in Duitsland
Happy-slapping video’s op GSM 17-jarige
Aanpak Happy Slapping nu ook op Donner's agenda
Verpleger mishandeld comapatientjes voor camphone
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.