Entertainment
13 november 2006 - Ron Smeets

Happy Slapping in gevangenissen

OK, Happy Slapping is een fenomeen dat natuurlijk nooit goed te praten valt, maar het bericht dat nu ook gevangenen elkaar voor een camphone aftuigen bracht toch wel een glimlach op mijn gezicht; erg hè?!

Een artikel in de Sunday Mirror spreekt over een trend waarbij gedetineerden een 'collega' aftuigen en de Happy Slap filmjes vervolgens naar andere gevangenen in dezelfde en andere gevangenissen mailen of MMSen.

Behalve dat het natuurlijk strafbaar is om iemand zo maar af te tuigen toont dit ook maar weer eens aan hoe makkelijk het schijnbaar is om mobiele telefoons de gevangenis in te smokkelen.Gerelateerde links:
Steeds meer camphone video's van knokpartijen
Worldwide Slapping en camphone 'entertainment'
Happy Slapping, Naomi Campbell style!
Happy Slapping nu ook op vakantieadressen
Aanpak Happy Slapping nu ook op Donner's agenda
'Lustig Draufschlagen' nu ook in Duitsland
Happy-slapping video’s op GSM 17-jarige
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.