Entertainment
19 februari 2006 - Ron Smeets

Handsfree bellen, maar dan anders

Een vrouw uit Clark County in Kentucky gaf afgelopen donderdag een hele nieuwe dimensie aan de term handsfree bellen.

Terwijl ze met haar auto bellend met haar GSM in haar hand en aan haar oor over de Mountain Parkway reed verslapte haar aandacht op de weg met als gevolg dat ze op de middenberm terechtkwam. In een poging om haar stuurfout te corrigeren trok ze in paniek de auto dwars over de straat waarna ze meerdere keren over de kop sloeg en op de vangrail, liggend op het dak, tot stilstand kwam.

Voorbijgangers die de vrouw te hulp schoten vonden vervolgens de arm van het slachtoffer, Jacqueline Dotson, verderop in de berm met de GSM nog stevig in de hand. . .

Hoewel de vrouw in zorgelijke toestand in het ziekenhuis opgenomen werd ziet het er wel naar uit dat zowel zij als haar GSM het ongeluk overleefd hebben.Gerelateerde links:
Handsfree bellen in verkeer niet veiliger
Fiat en Microsoft denken ook aan verkeersveiligheid
Amerikaanse leger verbiedt bellen in auto's
SMS-ende besstuurder rijdt fietser plat
VS wil verbod op GSM in auto voor tieners
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.