Geruchten
15 april 2011 - Ron Smeets

Hands on video van de BlackBerry Torch 2

De BlackBerry Torch 2 is op dit moment nog een gerucht, maar het toestel is wel al meerdere keren online gespot.

Deze week dook in Qatar een hands on video van de Torch 2 op. Echt veel (uiterlijke) verschillen met het huidige model zijn daarop nauwelijks te ontdekken. Er zit nog steeds een 5 megapixel camera op en ook het toetstenbord en de voorzijde zijn nagenoeg gelijk gebleven. Letwel, dit zijn nog steeds geruchten.

In eerdere geruchten werd wel al gesproken over een aantal (positieve) verschillen tussen de Torch en de nog onaangekondigde Torch 2. Zo zou de nieuwe uitvoering onder andere voorzien worden van een 1.2 GHz processor met hardware 'versneller', NFC support, 8GB intern geheugen. Onder de video staan alle specs die eerder al uitlekten nogmaals vermeld.

http://www.youtube.com/watch?v=x-yvm8oZmKU

- 1.2GHz processor
- Quad-band GSM/GPRS/EDGE
- Tri-band HSPA 14.4Mbps
- 3.2-inch VGA 640 x 480 capacitive display
- 8GB intern geheugen
- 512MB RAM
- Bluetooth 2.1
- GPS
- NFC
- 5-megapixel camera met flits
- Magnetometer
- Accelerometer
- Proximity sensor
- 1300 mAh accu
- BlackBerry OS 6.1
- OpenGL ES
- 14.6mm 'dun'

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.