Tablets
08 januari 2014 - Ron Smeets

Hands on Samsung Galaxy Round @ CES

Samsung presenteerde de Galaxy Round met zijn gebogen display al in oktober. Het toestel is echter alleen nog te koop in Korea. Daar slaat het toestel overigens nog niet echt aan. Er zouden in twee maanden tijd amper 10.000 toestellen verkocht zijn. Officieel heeft Samsung daar zelf nog niets over gemeld overigens, maar dat zegt ook al genoeg, toch?

In Las Vegas heeft de fabrikant de Galaxy Round ook op de stand liggen zoals je in onderstaande hands on video kunt zien.

In tegenstelling tot LG heeft Samsung er voor gekozen om het toestel in de breedte te 'buigen'. Daardoor is de Galaxy Round niet zo buigbaar als de G Flex en de gebruikerservaring ook ietwat anders. Neemt niet weg dat ik vind dat de gebogen schermen van beide toestellen, zoals dat nu toegepast wordt, een 'gimmick' uit de categorie 'kijk eens wat wij kunnen maken' is. Ik wacht dan ook rustig af tot het moment dat de eerste écht buigbare toestellen onthuld worden ;-)

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.