Nieuws
18 september 2006 - Ron Smeets

Hands-on handelingen in het verkeer nemen toe!

De meeste verkeersdeelnemers bellen tegenwoordig wel handsfree, mede dankzij de boetes voor het hands-on bellen, maar er zijn nog genoeg andere handelingen waarvoor de gemiddelde bestuurder zijn of haar handen maar al te graag van het stuur haalt.

Dat blijkt uit de resultaten van een onderzoek naar het gedrag van verkeersdeelnemers. Zo zoekt 60 % van de bestuurders tijdens het rijden in het adresboekje van een mobiele telefoon. Zo'n 76% van de bestuurders geeft al rijdend een bestemming in een navigatiesysteem in of wijzigt die. En vrijwel iedereen wisselt natuurlijk wel eens een CD of zoekt op z'n MP3 speler naar bepaalde muziek.Gerelateerde links:
Handsfree grap eindigt in de winkel
De gevaren van handsfree bellen
Onderzoek naar spraakgestuurd SMSen en navigeren
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.