Nieuws
30 april 2006 - Ron Smeets

Handleiding kwijt: UserManualGuide dot com

Ik denk dat iedereen deze situatie wel zal herkennen. Je koopt een nieuw gadget, installeert en gebruikt hem en na enkele jaren kom je een probleem tegen waarvoor je toch echt even de handleiding nodig hebt. Vervolgens vind je die natuurlijk niet meer want een paar maanden, dagen of weken na de koop heb je de doos, met daarin de handleiding, immers weggegooid.

Behalve Google is er nu nog een online oplossing: UserManualGuide dot com. Hier vind je tienduizenden handleidingen van mobiele telefoons, audio en video apparatuur, camera's, PC's en nog veel meer. Alle handleidingen zijn in pdf formaat te downloaden.

Alleen al bij de afdeling mobieltjes van Samsung staan bijna 11.000 handleidingen. Helaas nog geen merken als Nokia of Sony Ericsson, maar wel Motorola en Philips.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.