Toestellen
16 oktober 2005 - Ron Smeets

Handige codes voor GSM toestellen

Dit is niet echt groot nieuws, maar ik kwam het tegen bij het zoeken naar informatie over mijn vorige post.

Iedereen weet inmiddels wel dat de meeste GSM's van de grote merken ook 'verborgen' functie's hebben die alleen met speciale codes te activeren of gebruiken zijn.

Een bijzonder opvallende heb ik er even uitgepikt. Schijnbaar kunnen sommige Nokia modellen via de code *#4720# in een soort van energie-spaarstand gezet worden. Het toestel gebruikt dan 30% minder stroom en dat zie je meteen terug in de status van de accu op je display. Handig als je geen lader hebt maar wel een bijna lege accu en toch bereikbaar moet zijn.

Hieronder kun je voor de 6 genoemde merken de beschikbare codes overzichtelijk en met beschrijving opzoeken.

- Nokia

- Motorola

- Sony Ericsson

- Siemens

- Panasonic

Let wel: niet alle codes werken voor alle modellen van de genoemde toestelmerken en je bent natuurlijk altijd zelf verantwoordelijk voor de eventuele gevolgen ervan.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.