Entertainment
27 juni 2009 - Ron Smeets

Handen en voeten afgehakt bij mobiele telefoon dieven

Het is wat barbaars maar ik ben er bijna zeker van dat de vier mannen die in Mogadishu (Somalië) in de kraag gevat zijn nadat ze mobiele telefoons en wapens gestolen hadden dat geen tweede keer meer zullen doen.

Als straf werd bij elk van hen de rechterhand en linkervoet afgehakt. Bij de uitvoering van de straf waren enkele honderden toeschouwers aanwezig. Ook die zullen zich nu wel twee keer bedenken voordat ze een mobieltje gaan stelen ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.