Accessoires
19 mei 2006 - Ron Smeets

Handaangedreven zaklamp als GSM lader

Bij Electri Lite zeggen ze zelf dat het de beste zaklamp is die ze ooit gemaakt hebben, maar dat zou ik ook zeggen over mijn nieuwste product.

De zaklamp van electri Lite is bedoeld als een soort van survival tool voor (natuur)rampen en andere hachelijke situaties waarin je zoal verzeild kunt raken.

Zo heeft ie een ingebouwde radio zodat je op de hoogte gehouden wordt van het laatste nieuws omtrent evacuering of reddingsoperaties. Mocht je zaklamp in het donker het laten afweten omdat de accu leeg is, dan kun je hem met de hand opladen en bovendien kun je er ook nog eens je GSM aan koppelen voor het geval die accu ook leeg is.

Drie minuten 'opwinden' is voldoende om 6 tot 8 minuten te kunnen bellen.Gerelateerde links:
Survival GSM
Handaangedreven design GSM van Motorola
Handaangedreven lader, zaklamp en fitnessgadget
Portable Radio met GSM oplader
Portable GSM mast
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.