Accessoires
29 januari 2006 - Ron Smeets

Handaangedreven lader, zaklamp en fitnessgadget

Als we de makers van de 'Manual Power' moeten geloven, dan hebben ze de ultieme gadget bedacht waarmee je een mobiele telefoon oplaadt, je armen traint en licht in de duisternis brengt. En dat alles zonder batterijen of stroomkabel.

OK, het feit dat je je telefoon met een handaangedeven lader weer tot leven kunt roepen is natuurlijk een leuke feature en wekt herinneringen op (voor sommigen althans) van toen ze in hun diensttijd met een veldtelefoon, al 'zwengelend' aan de gyroscoop wanhopig probeerden een 'mobiel' telefoongesprek tot stand te brengen.

Waar ik helemaal niets in zie is de combinatie van de drie functies van de Manual Power. Alsof je al bijlichtend met je zaklamp je bisceps traint terwijl je je GSM aan het opladen bent. Bovendien ziet ie er meer uit als een 80-er jaren tafellamp dan een high tech gadget. Om nog maar te zwijgen over de suggestie die de fabrikant probeert op te wekken door het gebruiuk van schaars geklede blondines op hun site en in de advertentie's.

Nee, deze kan wat mij betreft rechtstreeks naar de '10 slechtste gadgets van 2006'. . .Gerelateerde links:
Commodore gadgets vallen tegen
Oakley zonnebril voor de ROKR E2
De tien slechtste gadgets van 2005
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.