Entertainment
01 september 2010 - Ron Smeets

Hamsterarbeid om je mobieltje op te laden

Een mobiele telefoon of ander (draagbaar) gadget opladen zonder dat je in de buurt van een stopcontact bent kan op verschillende manieren. Er zijn zonnecel laders, mobiele windmolentjes en handdynamo's. Allemaal voorbeelden van milieu- en diervriendelijke 'groene' alternatieve energiebronnen.

Maar wat moeten de dierenliefhebbers van Marian Thieme en Greenpeace hier van denken? Een rennende hamster in een molentje die gebruikt wordt om voldoende stroom op te wekken om een mobiele telefoon (zelfs de Nokia N8) op te laden.

Is dit hamsterarbeid? ;-) Oordeel zelf maar. Hieronder staat de video van Peter Ash's alternatieve lader met  zijn hamster 'Elvis' in de hoofdrol. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.