Nieuws
21 januari 2006 - Ron Smeets

Halve wereld heeft een mobieltje in 2009

We hebben d'r weer een gevonden, zo'n voorspelling die uit moet komen in 2009.

Deze keer gaat het om het gebruik van mobiele telefoons, maar dan niet zozeer de diensten die we de afgelopen en komende jaren voorgeschoteld kregen en zullen krijgen.

Nee, deze voorspelling beweert dat in 2009 de helft van de wereldbevoljing een mobiele telefoon zal bezitten. Het onderzoek van Portio Research gaat nog iets verder dan dat en stelt dat in 2011 3,96 miljard mobiele abonnees onze blauwe planeet zullen bevolken, waarvan meer dan een kwart, zo'n 1,067 miljard, alleen al uit China en India afkomstig zullen zijn.Gerelateerde links:
75% camphones in 2009
De glazen bol van de Yankee Group
Steeds meer consumenten hebben alleen mobiel
850 Miljoen mobiele werknemers in 2009
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.