Tablets
01 december 2015 - Ron Smeets

Had dit de opvolger van de Lumia 2520 moeten worden? Afbeelding van een Nokia tablet met Microsoft merknaam die de winkels nooit gehaald heeft

Gisteren dook onderstaande afbeelding van een Nokia tablet met Microsoft merknaam op. Als we de bron, Evan Blass, mogen geloven dan kijken we hier naar de Mercury (ongetwijfeld een codenaam). Een tablet die de winkels nooit gehaald heeft en nu dus even van het Nokia kerkhof gehaald is.

Gezien het feit dat deze tablet al voorzien is van de Microsoft merknaam zou het zomaar kunnen dat dit de opvolger van de Lumia 2520 (foto in header) uit 2013, die overigens pas in 2014 naar Nederland kwam, kunnen zijn. Al lijkt de afmeting van de camera wel wat erg groot voor een 10 inch tablet. De verhouding klopt dan niet helemaal. Of zien we hier ook een nieuwe, mega, PureView camera. Nee, dan denk ik eerder dat dit een compacte, 8 inch, tablet geworden zou zijn. Nah ja, allemaal speculatie natuurlijk. De waarheid zullen we waarschijnlijk nooit te weten komen.

Net als de Nokia smartwatch van enkele maanden geleden zou deze tablet het slachtoffer geworden kunnen zijn van Microsoft's veranderende mobiele strategie.

Bron (Twitter)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.