Nieuws
08 augustus 2007 - Ron Smeets

Hackint0sh iPhone unlock methode werkt. . . soms

Nee, ik heb het niet met mijn eigen iPhone geprobeerd. Daarvoor vond ik de acties die ondernomen moesten worden toch wat te riskant en bovendien heb ik geen zogenaamde SIM-writer.

De boys van Gizmodo hebben de Macedonische Hackint0sh methode inmiddels wel uitgeprobeerd en hun conclusie is dat het soms werkt.

Beter gezegd, het werkt alleen als je een 'oude' versie SIM kaart hebt (V1). Veel providers, waaronder bijvoorbeeld ook Vodafone, maken tegenwoordig gebruik van V2 of V3 SIM kiaart modellen en daarbij is het niet mogelijk om de benodigde gegevens uit te lezen cq. aan te passen zoals de Hackint0sh crack voor de iPhone beschrijft.

Volgens sommige bezoekers van het Hackint0sh forum is daar echter ook weer een workaround voor. Je moet dan een TurboSIM kaart zien te bemachtigen in plaats van de standaard Silvercard SIM. Mijn kennis over SIM-kaarten rijkt niet zover dat ik weet wat men daar precies mee bedoeld, maar het moge wel duidelijk zijn dat er nogal wat haken en ogen aan de 'hackint0sh unlock methode voor de iPhone' kleven.Gerelateerde links:
iPhone unlocked voor Europese sims
iPhone nooit helemaal te beveiligen
iPhone is unlocked te bestellen
iPhone unlock software bijna klaar
Voor iedereen die wil weten hoe de iPhone werkt. . .
Ga jij een iPhone kopen?
Mijn iPhone . . .
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.