Wearables
11 mei 2015 - Ron Smeets

Hacker installeert browser op de Apple Watch Gewoon omdat het kan, maar niet omdat het handig is

Het kon natuurlijk niet al te lang duren voordat de Apple Watch gehacked zou worden. De ontwikkelaar, en jailbreaker, die bekend is onder de naam Comex is er schijnbaar in geslaagd de beveiliging van het slimme horloge van Apple te kraken en er een werkende browser op te installeren. Om die prestatie te bewijzen heeft hij een korte video gemaakt waarin te zien is dat de browser werkt.

Echt handig is het overigens niet, een browser op een Apple Watch. Daarvoor is het scherm van het toestelletje namelijk iets (ahum) te klein. Het 'grote' nieuws is natuurlijk het feit dat iemand er in geslaagd is de Apple Watch te hacken. Helaas zegt Comex nog niet of hij de Watch 'jailbreak' ook voor het grote publiek beschikbaar zal maken.

Hieronder een screenshot en de korte video van de browser op Apple's slimme horloge.

Bron, via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.