Nieuws
26 november 2006 - Ron Smeets

Haal meer uit de accu van je GSM

Het is knap irritant als je wilt bellen of gebeld wordt en op dat moment de accu van je GSM er mee ophoudt. Geen lader in de buurt en dus maar hopen dat het geen belangrijk telefoontje was of je nog een reserve GSM, of accu, bij je hebt.

Lifehacker heeft zeven tips samengesteld waarmee je de 'levensduur' van één acculading van een Nokia kunt verlengen. De meeste tips zullen niet als een verassing komen en bovendien zijn ze redelijk algemeen zodat je ze ook voor andere toestel, zoals de Chocolate (die heeft dat wel nodig) kunt gebruiken.

1. Zet Bluetooth uit. Dit is namelijk verreweg een van de stroomverslindenste applicaties.

2. Zet de toetsenbordgeluiden en de trifunctie uit.

3. Dim de helderheid (brightness) van het display zoveel mogelijk.

4. Indien aanwezig, zet dan de power-save modus en (display)licht time-out zo laag mogelijk.

5. Sluit applicaties die je niet gebruikt ook echt af. Denk aan spelletjes en eventueel andere geinstalleerde software.

6. Speel geen spelletjes. Vaak is dan het licht continu aan en dat vreet stroom.

7. Zet je toestel uit als je hem niet gebruikt.

Deze laatste tip vind ik een beetje vergezocht. Natuurlijk gaat je accu heeeeel lang mee als je hem niet gebruikt ;-))) Verder zitten er wel een aantal bruikbare bij.Gerelateerde links:
Brandstof accus nog te dik en zwaar
Pocket Power voor je gadgets
Universele accu laadt bijna alles op
Power to our gadgets!
Lang leven batterij cruciaal
Power-save display van Samsung
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.