Entertainment
25 augustus 2011 - Ron Smeets

Guinness Record poging Sonim bij Brandweer demo dag

Toen ik de aankondiging voor deze Guinness Recordpoging zag dacht ik eigenlijk direct; 'dat wordt een hete dag'. Ik bedoel, een Sonim die op zijn opwachting maakt bij een demodag van de (vrijwilige) Brandweer? ;-)

Helaas, het wordt geen vuurdoop of iets dergelijks maar Sonim gaat wel een serieuze gooi doen naar de verbetering van het officiele wereldrecord 'vasn hoeveel meter hoogte kan een mobiele telefoon vallen zonder kapot te gaan'.

Daarvoor zal het toestel vanuit een hoogwerker (33 meter) naar beneden gegooid worden. De lokatie die men daarvoor heeft uitgekozen is dus de demo dag van de Brandweer in de regio Apeldoorn / Epe. Daar zal een official van het Guinness Book of Records toezien op de uitvoering van de recordpoging.

Ondergetekende is gevraagd om als onafhankelijk expert iets over robuuste telefoons te roepen. Ow ja, en ik neem ook plaats in de hoogwerker op 33 meter boven de 'landingsplek' van de Sonim om de recordpoging vanuit dat perspectief te filmen. Volgens mij heb ik geen hoogtevrees, maar daar kom ik zaterdagmiddag dan wel achter ;-) Enfin, als het toestel de val van 33 meter overleeft en de official van Guinness de poging goedkeurt dan is dat dus meteen het officiele wereldrecord.

Ik weet dat er de afgelopen jaren al diverse telefoons van (veel) grotere hoogtes gevallen zijn, en het konden 'navertellen', maar dat waren, helaas, geen officiele recordpogingen ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.