Entertainment
27 november 2013 - Nichal Joosse

GTA: San Andreas komt naar Android, iOS en Windows Phone

Elk deel van Grand Theft Auto is of was ontzettend populair, zo ook GTA: San Andreas. Deze bekende PlayStation 2-klassieker zal in december beschikbaar zijn voor iOS, Android, Windows Phone en de Amazon Kindle-tablets. Rockstar Games liet weten dat het spel wel geport is vanaf de PlayStation-versie, maar dat het gaat om een volledig gemasterde versie waarbij de graphics een stuk beter 'uit de verf' komen. 

Naast de graphics zijn ook zijn de karakters en de auto's vernieuwd, waardoor het spel meer details heeft dan voorheen. Rockstar Games vindt het ook belangrijk dat de controls belangrijk zijn in het spel, vandaar dat bepaalde knoppen op het touchscreen alleen te zien zijn wanneer deze op dat moment nodig zijn in het spel. Zo zullen er ook nog drie verschillende stuurmethoden aanwezig zijn en is het checkpoint-systeem onder handen genomen.

De komende weken kunnen we nog meer details verwachten, maar de kans is groot dat we voor kerst al kunnen genieten van deze mobiele versie van GTA. Er is nog niets bekend over de prijs, maar ik vermoed dat deze niet duurder zal zijn dan 5 euro, net als de voorgaande delen voor mobiele apparaten.  

Over de auteur: Nichal Joosse