Entertainment
12 december 2013 - Nichal Joosse

GTA San Andreas beschikbaar voor iOS: Android en WP volgen

De fans van Grand Theft Auto (GTA) werden eerder dit jaar al verwend met GTA 5, maar Rockstar Games heeft zoals elk jaar weer een kerstkadootje voor de liefhebbers. Afgelopen 2 jaar bracht de gameproducent GTA 3 en GTA Vice City uit voor mobiele apparaten. Sinds gisteren is GTA San Andreas te downloaden voor het iOS-platform. Volgens Rockstar Games zal het spel uiterlijk volgende week beschikbaar zijn voor Android en Windows Phone.

Rockstar vertelde verder dat het spel volledig geport is, inclusief verbeterde graphics, een verbeterde tekenafstand en dynamische, gedetailleerde schaduwen in een grote open wereld. De karakters en de automodellen zijn ook verbeterd om het spel net dat kleine beetje extra te geven. Het spel lijkt buiten deze kleine verbeteringen volledig op het origineel: alle elementen die San Andreas kenmerken, zijn terug te vinden in het spel.

Hoewel het spel verbeterde touchscreen-ondersteuning heeft, is GTA van nature geen touchscreen-game. Dit merk je vooral wanneer je voor het eerst fietst in het spel: je hebt te weinig knoppen tot je beschikking om op de juiste manier balans te blijven houden. Toch blijft GTA heer en meester in de wereld van games. De Android en Windows Phone-bezitters moeten wellicht nog eventjes wachten, maar het is het waard.

Over de auteur: Nichal Joosse