Nieuws
02 april 2006 - Ron Smeets

GSM's verhogen de kans op hersentumor

De 'never ending' discussie over de al dan niet schadelijke gevolgen voor de gezondheid die GSM's en andere apparaten die electromagnetische straling produceren heeft er weer een hoofdstuk bij.

Een Zweeds onderzoek concludeert dat het jarenlang minimaal 1 uur per dag mobiel bellen de kans op de ontwikkeling van een hersentumor met maar liefst 240% vergroot.

Volgens de onderzoekers is er zelfs een verband geconstateert tussen de lokatie van de tumoren en de zijde van het hoofd waar de beller doorgaans zijn GSM tegen het oor houdt.

Tijdens het onderzoek werden 905 personen met een hersentumor 'vergeleken' met evenveel gezonde patienten. Bij 85 van de 905 zieken bleek dat zij al vele jaren gebruik maakten van een mobiele telefoon en ook minimaal 1 uur per dag belden.

De conclusie is nu dus dat het gebruik van een mobieltje gedurende minimaal 2000 uur, verdeeld over een lange periode wel degelijk een gezondheidsrisico met zich mee kan brengen.

Behalve je GSM weggooien is hands-free bellen volgens de professoren die bij het onderzoek betrokken waren de enige remedie. Nu maar wachten op het antwoord uit de andere 'hoek'.

Misschien dat we dit soort foto's binnenkort op de verpakkingen van GSM's kunnen verwachten. . .Gerelateerde links:
Straling van GSM-Masten verwaarloosbaar
Nog een stralingsonderzoek zonder echte conclusie
Mobieltjes en GSM masten toch slecht voor je
GSM goed voor gezondheid
Schild tegen straling GSM masten
Hoeveel straling krijg ik 'binnen' ?
Kleding die beschermt tegen 'GSM straling'?
Nieuwe GSM antennes beter voor onze hersenen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.