Entertainment
29 december 2006 - Ron Smeets

GSM's uit of stil in Hawaiiaanse bussen

De hoofdstad van Hawai, Honolulu, is het gebruik van ringtones en andere GSM geluiden in bussen vanaf nu verboden. Burgemeester Mufi Hannemann heeft deze week de betreffende wet hiervoor bekrachtigd.

Dit betekent dus niet dat er niet meer gebeld mag worden, maar wel moeten headsets gebruikt worden of in ieder geval de ringtone en andere geluiden op 'stil' gezet worden.

Honolulu kwam tot dit besluit omdat buschaffeurs vaker afgeleid werden door het GSM gerinkel, zeker als de betreffende toon het geluid van een politie sirene nabootste.Gerelateerde links:
Busje komt zo... per SMS
Gratis mobiel internetten in de bus
WiFi in de bus
Ruzie om een luid telefoongesprek
Actie voor 'muziekvrije' bussen slaat aan in Engeland
Mobiele bellers worden de nieuwe 'rokers'
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.