Toestellen
20 december 2006 - Ron Smeets

GSM's op kinetische energie

De Franse ontwerpers van ModeLabs hebben een concept GSM bedacht die zijn energie haalt uit de bewegingen die het toestel tijdens het gebruik maken. De zogenaamde kinetische energie die daardoor opgewekt wordt, wordt gebruikt voor het opladen van de accu van het toestel. Een concept dat onder andere ook gebruikt wordt door Seiko in de 'kinetic' horloges

Er zijn drie concept GSM’s ontworpen, maar die maken allemaal gebruik van dezelfde technologie. De YoYo werkt de nodige kinetische energie op doordat hij (slingerend) om je nek hangt. De U-Turn is een clamshell en haalt zijn energie uit het de openende- en sluitende bewegingen. Het derde concept is de Runaway, een GSM voor joggers en andere sportivelingen die veel bewegen en zo hun deze GSM opladen.

Zoals gezegd gaat het nog om een concept en ik vraag mij af of de verschillende bewegingen voldoende energie opleveren, maar milieuvriendelijk is het wel!Gerelateerde links:
Samsung toestellen met brandstof accu's op komst
Sterke biologische GSM van Fujitsu
Handaangedreven design GSM van Motorola
Mini windmolen als telefoonlader
Mobiele vibrator op groene stroom
Eén 'Groene Stroom' lader voor al je mobieltjes
Power to our gadgets!
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.