Entertainment
15 september 2006 - Ron Smeets

GSM’s ontsnappen Hong Kong via tunnel

Uuhm, zo kun je dit bericht ook interpreteren, maar logischerwijze zou je daar mogen verwachten dat vluchtelingen liever de andere kant op gaan ;-)

De enorme vraag naar mobieltjes in China heeft er hoe dan ook voor gezorgd dat er een lucratieve handel is ontstaan in het smokkelen van toestellen vanuit Hong Kong naar de communistische republiek.

Onlangs is een aantal smokkelaars opgepakt die wel heel rigoureus te werk gingen. Zij huurden een appartement vlak bij de Chinese grens en groeven vervolgens een tunnel naar de riolering die vanuit China, onder Hong Kong door richting de zee liep. Langs die weg smokkelde de bende vervolgens grote aantallen toestellen en SIM-kaarten naar China.

Totdat ze dus tegen de lamp liepen. Bij de arrestatie van de bende nam de lokale politie zo’n 900 GSM’s en 120.000 Sim-kaarten in beslag ter waarde van ca. 160.000 Euro.Gerelateerde links:
40 jaar voor het smokkelen van een mobieltje
GSM's in zak chips
Kikkers smokkelen GSM's gevangenis in
Vrouw met 48 GSM's onder haar 'jurk'
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.