Geruchten
06 mei 2007 - Ron Smeets

GSM's nu ook de oorzaak van het broeikasteffect

Bija anderhalf jaar geleden tijd geleden schreef ik al eens over het feit dat mobiele bellers de rokers van de 21e eeuw lijken te worden. Er zijn 'tig' onderzoeken die, al dan niet met harde bewijzen, aantonen dat mobiel bellen slecht is voor je hersens, de ontwikkeling van kinderen, sperma, relatie, overgewicht, bijen en zo kan ik nog wel even doorgaan. . .

Gisteravond hoorde ik op de radio echter een berichtje waarmee, wat mij betreft, het top-, of dieptepunt zo je wilt, in de mistige wereld van de eventuele schadelijke gevolgen van mobiel bellen bereikt werd.

Tijdens een conferentie in Colombia hebben 50 wetenschappers (vermoedelijk onder invloed van de nodige Coke) namelijk een deel van de schuld van het veroorzaken van het broeikast effect (of zoals dat sinds de film van Al Gore beter bekend staat als 'Global Warming') in de schoenen van de mobiele bellers geschoven.

Schijnbaar komt tijdens de miljarden telefoongesprekken en daarmee gepaard gaande straling zoveel energie vrij dat GSM's dus een niet te verwaarlozen bijdrage aan het opwarmen van de aarde leveren.

Nu wil ik niet zeggen dat het broeikasteffect mij koud laat (sorry, ik kon het niet laten ;-)), maar dit vind ik toch wat vergezocht. Heeft iemand wel ooit uitgerekend hoeveel energie en straling er vrij komt bij alle Radio- en TV Stations, Walk- en Discman's, GameBoy's, TomTom's, Laptop's en amdere gadgets die gebruik maken van batterijen, accu's en radiofrequentie's.

Moeten we dan niet alle energieverslindende apparaten, gadgets etc. de schuld geven? Ow, wacht, daar is het natuurlijk allemaal mee begonnen! We verbranden te veel fossiele brandstoffen en produceren daarbij dus ook te veel CO2 waardoor de Aarde opwarmt. Snappen jullie waar ik naar toe wil? Het is een beetje goedkoop, maar op dit moment natuurlijk wel populair, om de GSM's er even apart uit te lichten als (mede) oorzaak voor het broeikasteffect!

Al met al dus wel een slimme zet van die 50 wetenschappers aan een tafel met Coke (ik weet het, 't is niet aardig van mij) om op die manier even de publiciteit te zoeken voor hun '15 minutes of Fame' ;-))Gerelateerde links:
Onderzoek zal uitwijzen: GSM net zo schadelijk als roken
Deens onderzoek: GSM straling niet kankerverwekkend
Mobiel bellen slecht voor je bloeddruk
Een Feng Shui mobieltje van Motorola
Mobiel bellen slecht voor je besluitvaardigheid
Nog een stralingsonderzoek zonder echte conclusie
SMS en Mail slecht voor familieband
Geen effect GSM op kwaliteit nachtrust
GSM goed voor gezondheid
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.