Nieuws
14 oktober 2005 - Ron Smeets

GSM's niet betrouwbaar tijdens rampen

Dat is althans de mening van de directeur van de Londense ambulancedienst, Peter Bradley. Hij zij dit tijdens een conferentie voor Ambulance diensten en -personeel in Canberra, Australie.

Volgens Bradley blijkt uit recente ervaringen zoals bij de aanslagen in Londen dat de meeste mobiele netwerken direct na een (natuur)ramp overbelast raken doordat miljoenen mensen tegelijk de hulpdiensten, vrienden en familie willen bellen.

Bovendien speelde de ramp in Londen zich grotendeels onder de grond af, wat de mobiele bereikbaarheid ook niet echt ten goede kwam.

De hulpdiensten in Londen onderzoeken momenteel dan ook andere communicatiemiddelen die wel betrouwbaar zijn in het geval van dergelijke rampen. Satelliettelefoons zijn een serieuze optie, maar ook de oude vertrouwde pieper maakt een goede kans.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.