Entertainment
17 december 2007 - Ron Smeets

GSM's met zelfreinigende displays van Sony Ericsson

Toestelfabrikanten bedenken de gekste dingen om zich van hun concurrenten te onderscheiden.

Neem nog dit idee van Sony Ericsson. Zij hebben een oplossing bedacht (zie de tekening hierboven) voor het zelfreinigen van de schermpjes van GSM's die doorgaans tijdens het gebruik nogal wat vuil en vlekken oppikken van onze oren, wangen en vingers.

Sony Ericssson speelt nu met de gedachte om een automatische kleenex funtie in haar toestellen in te bouwen. Het werkt op zich heel eenvoudig. Het doekje wordt tussen het display en de toestelbehuizing bevestigd en telkens als je de slider of clamshell na gebruik weer sluit zorgt het mechaniek er tijdens het sluiten voor dat het display schoongeveegd wordt.

Klinkt leuk maar ik vraag me wel af hoe snel het doekje zelf vuil wordt en hoe dat dan weer gereinigd wordt. Moet je hem regelmatig 'verschonen' of zal de Zweeds-Japanse toestelmaker daar ook iets speciaals voor bedenken?

Erg vergezocht als je het mij vraagt. Bovendien biedt dit nog steeds geen oplossing voor het vuil dat zich doorgaans tussen de toetsen en andere 'openingen' van het toestel vastzet en ik zie ook niet in hoe men dit dan bij de candybar modellen (K850i en zo) gaat toepassen.Gerelateerde links:
GSM smeriger dan toilet en schoenzolen
Bacteriedodende Motorola GSM
De helende infrarood GSM van Pantech
Diamant coating maakt toestellen schoner en sterker
Stop je vieze GSM gerust in de wasmachine
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.