Nieuws
20 oktober 2006 - Ron Smeets

GSM's mede oorzaak overgewicht bij kinderen

We zijn inmiddels behoorlijk gewend geraakt aan het feit dat mobiele telefoons van de gekste dingen de schuld krijgen. Tieners die te dik worden omdat ze teveel bellen is de volgende in de rij.

Die bewering komt van Dr. Shahrad Taheri van de univeriteit van Bristol. Doordat onze kids steeds minder slaap krijgen kunnen hormonen die het dikker worden moeten afremmen ontregeld raken, met alle gevolgen van dien.

De doctor legt de schuld voor het groeiende aantal kinderen met overgewiht dus voor een deel ook bij de mobiele telefoons. "Kinderen blijven de hele nacht op om te SMSen, bellen of videogames te spelen".

Uhhm, misschien moet de doctor toch ook even het eetpatroon van de gemiddelde tiener onderzoeken. Volgens mij vindt hij daar ook een deel van de oorzaak.Gerelateerde links:
Mobiele stress gevaar voor tieners
Tieners aan de porno door draadloze gadgets
Jeugd verkiest GSM boven TV
Chinese kids razendsnel aan de GSM
Extreem veel Israelische kids met GSM
Waarschuwing voor kinderen op GSM's
Jong geleerd...
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.