Nieuws
16 oktober 2005 - Ron Smeets

GSM's leiden tot efficienter politiewerk

Naar aanleiding van een succesvolle test enkele maanden geleden heeft de Japanse politie, te beginnen in Tokyo, het zogenaamde P-Mode netwerk in dienst genomen.

Hiermee kunnen agenten en rechercheurs onderling en met behulp van een centrale portal foto's en informatie over misdaden, daders en andere politie-zaken direct op hun Smartphone raadplegen.

Het grote voordeel schuilt natuurlijk in de tijdswinst die men boekt doordat agenten nu niet meer voor elk rapport, foto's van verdachten en mededeling naar het bureau terug moeten komen.

Tijdens de proefperiode waren al 2.500 politieambtenaren voorzien van een P-Mode telefoon. Daar komen deze maand nog eens ruim 5000 GSM's bij.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.