Entertainment
08 januari 2006 - Ron Smeets

GSM's in zak chips

De 38-jarige David Bentley, een gevangenisbewaarder in Chesire, Engeland, heeft tegenover justitie en zijn superieuren toegegeven dat hij op Kerstavond geprobeerd heeft om enkele GSM's voor gevangenen naar binnen te smokkelen die in een paar zakken chips verborgen zaten.

Bentley viel door de mand tijdens een routinecontrole die avond toen zijn baas argwaan kreeg omdat de zakken chips er wel erg zwaar uitzagen.

Bij het open maken vonden ze dus onder andere 4 mobieltjes, verdeeld over twee zakken. Behalve de GSM's zaten er overigens ook nog enkele pakketjes wiet en wat XTC pillen bij.

De bewaker verklaarde dat hij de zakken chips naar binnen moest smokkelen om een gokschuld van zo'n 450 Euro te vereffenen en dat het de eerste keer was dat hij in de fout ging en dat hij dat nooit meer zou doen. . . Ach gut, de zielepoot.Gerelateerde links:
Vrouw met 48 GSM's onder haar 'jurk'
Kikkers smokkelen GSM's gevangenis in
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.