Entertainment
01 september 2005 - Ron Smeets

GSM's drijven mannen en vrouwen uit elkaar

Dat mannen van Mars komen en vrouwen van Venus is al lang geen geheim meer. Al jaren zorgen werk, auto's, hobbies en andere 'gezamenlijke' activiteiten en producten voor een scheiding van de sexen.

En ja, het mobieltje hoort daar nu ook bij. Volgens een Australisch onderzoek drijven de verschillende opvattingen over wat een GSM allemaal moet kunnen en wat we er mee willen mannen en vrouwen steeds verder uit elkaar.

Mannen willen leuke gadgets en spelletjes, terwijl vrouwen veel meer waarde hechten aan ringtones. Voor wat betreft het mobiel browsen kijken de mannen graag naar nieuws, sport en sex en gaan de vrouwen liever voor zweverige content zoals astrologie.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.