Entertainment
28 maart 2006 - Ron Smeets

GSMfobie slaat toe in Griekenland

De onthulling, enige tijd geleden, dat Vodafone abonnees in Griekenland relatief eenvoudig mobiele telefoons konden afluisteren heeft er inmiddels toe geleid dat tientallen Grieken aan een nieuw soort fobie lijden: NokiaPhobia.

Het heeft natuurlijk niets te maken met het Finse toestelmerk, maar feit is wel dat tientallen Grieken inmiddels zo bang zijn geworden voor het afluistersyndroom dat ze last krijgen van symptomen als angstaanvallen, slaapstoornissen en uitslag bij het zien of aanraken, laat staan gebruiken, van een mobiele telefoon.

Diverse psychologen melden dat ze momenteel patienten behandelen die aan 'NokiaPhobia' of GSMfobie lijden. In een enkel extreem geval kan de betreffende patient zelfs niet meer normaal in het dagelijks leven functioneren.Gerelateerde links:
Japanse minister verbiedt GSM's
GSM met paniek-stand
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.