Nieuws
16 oktober 2006 - Ron Smeets

GSMA start "One 3G phone to rule them all" campagne

Vandaag hebben twaalf van ‘s werelds grootste Telco’s en mobiele providers bekend gemaakt dat ze nauwer zullen gaan samenwerken om 3G diensten en netwerken toegankelijker te maken voor het grote publiek.

In de eerste fase van de ‘3G for All’ campagne die onder de vleugels van de GSMA zal worden gelanceerd zullen Cingular Wireless, Globe Telecom, Hutchison 3G, KTF, MTN, Orange, Smart, Telecom Italia, Telefonica, Telenor, T-Mobile en Vodafone, samen goed voor 620 miljoen mobiele abonnees, één 3G toestel selecteren dat door alle deelnemende providers naar voren geschoven gaat worden als hét 3G toestel voor de toekomst.

Fabrikanten kunnen de komende periode toestellen presenteren die hiervoor in aanmerking willen komen. De GSMA denkt dat het produceren en uitrollen van 3G toestel voor twaalf providers, verdeeld over zes continenten de acceptatie, maar toch vooral de prijs, ten goede zal komen.

Het winnende toestel en de gelukkige fabrikant, want zo mag je dat toch wel noemen als je de kans krijgt om een mobieltje in een markt met 620 miljoen potentiële klanten uit te brengen die dan ook nog door zwaar gepromoot gaat worden door de lokale Telco’s en providers, worden in Februari tijdens de 3GSM conferentie in Barcelona onthuld.Gerelateerde links:
Design UMTS clamshell van Sony Ericsson
De Nokia 6151, een betaalbare 3G GSM
Telefonica schrijft Zwitserse UMTS licentie af
De mobiele toekomst volgens 3GSM
3GSM, de eerste dag
Nu meer dan 50 miljoen 3G abonnees
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.