Toestellen
07 januari 2006 - Ron Smeets

GSM zonder display en keypad...

Ja, dit is toch echt een GSM en geen MP3 speler. I-Care Mobile, bekend van de Care Bear kinder GSM, heeft nu de display- en keyboard-loze S-Series telefoon geintroduceerd.

Volgens I-Care is dit toestel uitermate geschikt voor ouderen, maar ook voor mensen die vaak in de auto zitten en waarbij een display alleen maar afleidt van hetgeen waar ze eigenlijk op moeten letten: het verkeer.

Het toestel is zo te programmeren dat je in geval van nood een berichtje kunt sturen naar 3 personen (of hulpdiensten) tegelijk. Verder voordelen zijn, volgens i-Care, het feit dat je dus niet afgeleid kunt worden door het displey en dat je zonder keypad natuurlijk geen fout nummer kunt draaien (duh). Helemaal geen nummers, dus ook geen extra belkosten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.