Toestellen
20 november 2007 - Mark

GSM voor bouwvakkers

JCB, een Engelse producent van graafmachines, brengt deze maand een mobieltje op de markt dat speciaal bedoeld is voor bouwvakkers en andere gebruikers die in ‘telefoon onvriendelijke omstandigheden’ werken.

De TOUGHPHONE, ook bekend als de Sonim XP1, is voorzien van een dikke rubberen behuizing en is zowel shock- als water- en stof-proof. Bovendien kan het mobieltje onder de meest extreme temperaturen functioneren, varierend van -20 tot +40 graden celcius. Door deze specs is het bepaald geen compact toestelletje want hij meet 11.3x5x2.2 centimeter en weegt 130 gram.

Verder is het een relatief eenvoudig toestel met een extra luide speaker, Bluetooth, tri-band GSM met GPRS, een 128x160 pixel kleurendisplay maar geen camera. De accu zorgt voor maximaal 8 dagen standby- of 4 uur spreektijd. Hij wordt standaard geleverd met een USB datakabel en clip om hem aan je toolbelt te hangen.

Voorlopig zal de TOUGHPHONE alleen via Phones4U in Engeland te koop zijn voor zo’n 300 Euro, zonder abonnement. Het is niet bekend of we deze GSM ook op de Nederlandse en Belgische markt zullen gaan zien.Gerelateerde links:
GSM 'toolbelt'
Waterdichte Casio GSM voor LG
Survival GSM
Over de auteur: Mark