Nieuws
14 augustus 2006 - Ron Smeets

GSM verzadiging nu ook in Duitsland boven de 100%

In het lijstje met landen waar meer mobiele telefoons dan inwoners in omloop zijn is sinds deze maand ook Duitsland toegetreden.

Volgens Bitkom, de belangenorganisatie van de Duitse (mobiele) telecom industrie, telde helt land op 1 Augustus 82.8 miljoen actieve GSM abonnementen (pre- en post-pay) terwijl op ongeveer 82 miljoen inwoners.

In 1996 telde onze Oosterburen nog krap 5.6 miljoen mobieltjes. De sterkste stijging kende men in 1999 en 2000, kort na de introductie van de pre-pay 'abonnementen' toen het aantal GSM's in 1 jaar meer dan verdubbelde.Gerelateerde links:
Meer mobieltjes dan Nederlanders
Meer GSM's dan PC's in China
Meer mobiele dan PC internetters in Japan
GSM abonnementen verdringen vaste lijnen
30 landen met meer GSM abonnees dan inwoners
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.