Nieuws
25 augustus 2005 - Ron Smeets

GSM verkeer plat vanwege aanslagen

De Thaise regering overweegt om de GSM netwerken in het onrustige zuiden van het land plat te leggen om op die manier een einde te maken aan de golf van aanslagen in de afgelopen maanden.

De gedachtengang achter deze maatregel is het feit dat steeds meer aanslagen worden gepleegd met behulp van mobiele telefoons die dan dienstdoen als 'trigger' om de bommen te laten afgaan.

Sinds begin juli zijn er in de zuidelijke provincies al 32 bomaanslagen gepleegd en sinds het begin van de aanslagen anderhalf jaar geleden hebben al 860 mensen het leven gelaten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.