Entertainment
02 maart 2006 - Ron Smeets

GSM verkeer blokkeren met de juiste verf

Dit bericht ben ik gisteren en vandaag al drie keer tegengekomen en ik moet eerlijk toegeven dat ik er nog steeds niet van overtuigd ben of dit nu een hoax is of niet. Enfin, oordeel zelf!

Volgens de Chicago Tribune is het bedrijf Natural Nano er in geslaagd om een verfsoort te ontwikkelen die het mogelijk maakt om mobiele telefoons onbruikbaar te maken. Ideaal voor vergaderzalen, bioscopen of andere ruimtes waar mobieltjes niet gewenst zijn.

Natural Nano is er in geslaagd om baanbrekende nano technologie in verf te verwerken. Hoe het precies werkt? De verf wordt voorzien van 'nanotubes' die weer gevuld zijn met koperdeeltjes. De nanotubes zelf zijn 20.000 keer dunner dan een velletje papier en dus niet zcihtbaar in de verf. Eenmaal gevuld met de koperdeeltjes krijgen de nanotubes te eigenschap dat ze, uitgesmeerd over een groot oppervlak, radiosignalen te verstoren.Gerelateerde links:
Camphone jamming
Naar het theater? GSM in de garderobe!
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.