Toestellen
07 november 2005 - Ron Smeets

GSM van 1 miljoen

De van oorsprong Oostenrijkse designer Peter Aloisson ontwerpt al langere tijd GSM's van bekende merken voor speciale klanten. Zijn creaties worden meestal gekenmerkt door een hoog gehalte aan diamanten en edelmetalen en natuurlijk de daaraan gekoppelde passende prijzen van enkele tienduizenden dollars.

Naar eigen zeggen werkt Peter nu aan de ultieme GSM die meer dan 1 miljoen dollar zou moeten kosten. Behalve massief gouden onderdelen zal het toestelletje ook worden voorzien van 2590 blauwe diamanten.

De GSM wordt in opdracht van een Duitse industrieel gemaakt en zal, na dienst gedaan te hebben voor diverse marketing doeleinden, uiteindelijk ook daadwerkelijk verkocht worden.Gerelateerde links:
Nokia's fashion phone niet voor de massa
Een GSM van 80.000 Euro
Samsung en Bang & Olufson in samenwerking
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.